Over Ron


Ron wordt in 1967 geboren in Baarle-Nassau. Muziek krijgt hij met de paplepel ingegoten door met name zijn vader die hem al op jonge leeftijd meeneemt naar de plaatselijke harmonie. Daar speelt Ron eerst trompet en later tenor-tuba.

Na de havo gaat Ron naar het Brabants Conservatorium (tegenwoordig Academy for Music and Performing Arts) in Tilburg en studeert daar achtereenvolgens af voor AMV-schoolmuziek, bastuba en HaFa-directie. Ook haalt hij nog zijn aantekening trombone.

Na zijn dienstplicht bij het Fanfarekorps der Genie begint Ron aan zijn professionele muzikale loopbaan en ontwikkelt hij zich tot een bevlogen musicus, docent, dirigent, arrangeur, componist en producent.

Ik werk al ruim 15 jaar samen met Ron. In alle projecten merk ik dat hij een open persoon is, zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Een man met ervaring, ideeën, visie en doorzettingsvermogen. Zijn geesteskinderen Moordhoek en Hier adem ik vrij verdienen meer dan alle lof! Het is daarom dan ook een voorrecht om als pianist hieraan te mogen deelnemen.

Een man die een warm hart heeft (en uitdraagt) en zich sterk maakt voor behoud van de cultuur van onze geliefde stad Tilburg! Ik heb bewondering voor de manier waarop hij dat doet.

Hein van Berkel

pianist, repetitor en oud-collega , Beatrixcollege