Tubaïst


De bastuba is het instrument waarmee Ron in 1992 afstudeert. Vanaf dat moment speelt hij in vele orkesten en ensembles. Vaste tubaïst was hij in The Dutch Tuba Quartet, het Brabants Fietsharmonisch orkest, Orchestre Infernal en Les Hommes Perdus met de Canadese zangeres Nathalie Matteau. Hoewel klassiek afgestudeerd, profileert Ron zich als een veelzijdig tubaïst met veel affiniteit voor jazz en wereldmuziek. Hij trad veelvuldig op in binnen- en buitenland en met het tubakwartet maakte hij drie albums die nog steeds wereldwijd verkocht worden.

Speelstijl

Klassiek, jazz en wereldmuziek en combinaties met theater. Ron speelt op een Miraphone C-tuba.

Nathalie Matteau Canada

Projekt Rakija

This is Lovski

Ik werk al tien jaar met Ron samen en dat gaat altijd gepaard met professionaliteit, een open houding en Brabantse gezelligheid. Onze ervaringen reiken van studiowerk tot samen performen op grote nationale en internationale festivals zoals Lowlands, Sziget, ESNS, Boomtown Fair en veel meer. In alle professionele situaties is Ron voor mij een grote professionele en persoonlijke steun geweest. Hij is altijd dedicated in mijn visie, onwijs betrouwbaar, open voor verandering en gaat er altijd 110% voor. Ron is ook een grote psychische steun in moeilijke momenten, waar ik in mijn beroepssector veel aan heb gehad. Ik kan zonder enige twijfel zeggen dat ik veel te danken heb aan deze samenwerking en ik hoop dat hij nog 10 jaar doorgaat!

Igor Sekulovic

Producer/gitarist/bandleider, This Is Lovski

Trombonist


Al snel na zijn afstuderen neemt Ron ook de trombone ter hand en ontwikkelt zich hiermee verder als muzikant en performer. Als lid van de straatorkesten Skomorovsky Orchestra en Orchestre Infernal, speelt Ron een mix van klassiek en licht op een theatrale wijze. Hij is jarenlang vaste trombonist bij het Brabants Jazzorkest en speelt hierdoor al meer in het lichtere muziekgenre.

Als hij de trombonist wordt van de groep Projekt Rakija gaat hij nog wat meer richting de popmuziek. Deze groep ontwikkelt een bijzondere vorm van Balkan, reggae en electro-pop. Met Projekt Rakija speelt Ron op toonaangevende festivals als Lowlands, de Zwarte Cross, Sziget (Hongarije) en Boomtown Fair (Groot-Brittannië). Na de nodige wisselingen in de band verandert ook de naam en gaat de band in een nieuwe samenstelling door als This is Lovski met Ron als trombonist van het eerste uur.

Speelstijl

Jazz en populair, in mindere mate ook klassiek. Ook op trombone schrikt Ron niet terug voor de combinatie met theater. Ron speelt op een Vincent Bach Stradivarius tenor-trombone.