Dirigent


Als HaFa-dirigent heeft Ron inmiddels een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Hij is begonnen als dirigent van diverse harmonieorkesten: Harmonie Heikant Tilburg, Prinses Juliana Moergestel, Jeugdharmonie Orpheus in Tilburg en Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg (2e dirigent).

Gaandeweg switcht hij als dirigent van verenigingen naar een dirigent van projecten. Ook komt de nadruk te liggen op musicals en muziektheater en dirigeert hij hierdoor orkesten met zeer diverse bezettingen waar hij ook de muziek voor schrijft: MusicAllFactory, Boems Tilburg, Tilburgse Revue, Spot! Goirle en Stichting Muziektheater Tilburg.
Incidenteel neemt Ron ook de leiding van bigbands met show- en poprepertoire op zich: Dubbel Sikx Eindhoven en BB Swing Udenhout.

Sinds maart 2022 is Ron als vaste dirigent verbonden aan de Koninklijke Harmonie ‘s Hertogenbosch

Rons werkwijze kenmerkt zich door een losse manier van repeteren waar soms zelfs ongemerkt de puntjes op de i worden gezet. Door zijn jarenlange ervaring in het voortgezet onderwijs weet hij vaak ook de jongeren in een orkest te enthousiasmeren. Het stimuleren van de intrinsieke motivatie van de muzikanten ziet hij als zijn ultieme doel, om zo het maximale muzikale niveau te bereiken.

Ik kijk er altijd naar uit om met Ron samen te mogen werken. Bij elke productie word ik opnieuw verrast door de fantastische composities en arrangementen. Naast een verbluffend eindresultaat, is het proces daarnaartoe een plezier op zich, als je werkt met een man als Ron!

Timo Jansen

Gitarist

Producent


Sinds Ron begon met het componeren van eigen musicals, is hij ook begonnen met het produceren ervan. Zijn eerste grote productie was Moordhoek, de musical over Marietje Kessels, Tilburg 1900. Op dit moment is hij bezig met Hier adem ik vrij, zijn tweede grote amateurproductie en met het opzetten van zijn eerste kleine professionele productie.

De sterkste kant van Rons werkwijze is het vermogen de juiste mensen om zich heen te verzamelen om een productie van de grond te krijgen. Dat doet hij zowel op artistiek als op organisatorisch niveau. Door zijn aanstekelijke enthousiasme lukt het hem steevast om alle neuzen de juiste kant op te krijgen en zo prachtige resultaten neer te zetten.

Moordhoek repetitie

Hier adem ik vrij orkestrepetitie

Ron is een fijne professional om mee te werken. Als geluidstechnicus krijg ik altijd voldoende ruimte om mijn eigen invulling te geven aan de sound om zo zijn composities en arrangementen te verrijken en te versterken. Ik heb reeds in vele musicalproducties mogen samenwerken en behalve zijn prachtige composities heeft Ron een warme, gezellige persoonlijkheid. Ik wens iedereen heel veel Ron in het team!

Dennis van der Vleuten

Eigenaar, Klundert Muziek / Audiovisueel