Artistiek Directeur…….zin in !!

Jan 20, 2022


Diegene die mijn socials volgen, zal het niet ontgaan zijn; 1 februari start ik als artistiek directeur bij de Cultuur BSO Monopole in de Langestraat. Een baan die op mijn pad kwam en waar ik veel zin in heb. Ik moet wel zeggen dat ik niet had gedacht dat ik bij de kinderopvang zou gaan werken toen ik een jaar geleden stopte in het onderwijs. Maar nu blijkt dat juist die dingen die ik niet leuk vond bij het geven van muzieklessen, niet spelen bij de kinderopvang. Hier zijn de kinderen veel vrijer om bezig te zijn met muziek, dans, film, foto, mode, schilderen of koken. Het mooiste vind ik dat de kinderen in principe met de ideeën aankomen. “We gaan vandaag een film maken over de laatste boterham op de wereld!” is een uitspraak die ik teruglas op de site van Monopole, en die mij onmiddellijk enthousiast maakte. Zo gaaf om zo’n groepje kinderen op weg te helpen met een script, montage en eventueel filmmuziek.

De baan bleek ook verder op mijn lijf geschreven. De medewerkers zijn kunstenaars met de nodige pedagogische kwaliteiten die ik mag aansturen. Mijn netwerk in de stad is bij uitstek geschikt om de nodige input te leveren. En er is een goed uitgeruste keuken, zodat ik zelfs mijn hobby, koken, kan uitvoeren met de kinderen. Last but not least werd ik op Facebook en LinkedIn overstelpt met enthousiaste reacties. Natuurlijk veel van vrienden en familie, maar ook van toekomstige collega’s van Kinderstad. Zij gaven me al een warm welkom nog voor ik een voet over de drempel had gezet. Tsja, dan ga je dus met een enorm goed gevoel richting 1 februari. Zoals ik al zei….ik heb er zin in, en misschien komt deze kindervoorstelling die ik in het verleden schreef ook nog wel van pas.