Bedankt 2022

Dec 29, 2022


Het was een leerzaam jaar, maar nu is het tijd om op eigen benen te staan. In 2023 ga ik me focussen op mijn eigen bedrijf en dan met name als arrangeur/componist en als dirigent. Uiteraard omdat daar mijn hart ligt, maar toch ook met het oog op mijn gezondheid.

Zonder nog al te veel op details in te gaan, is de kans groot dat ik het komende jaar nog een operatie zal moeten ondergaan om het probleem met met mijn maag en middenrif op te lossen, en dat heeft uiteraard gevolgen voor mijn activiteiten als blazer. Maar aangezien mijn gezondheid ook invloed gaat hebben op mijn werk als dirigent, is het noodzakelijk om te zorgen dat ik dat toch zeker kan blijven doen.

Niet in de minste plaats omdat eindelijk allebei mijn musical producties gaan starten het komende jaar. Ook mijn werk als diringent van de Koninklijke Harmonie ‘s Hertogenbosch zal in 2023 een prominente plaats gaan krijgen. Om te beginnnen natuurlijk met het Grand Gala du kwek in februari en weer een knallend Proms Concert in oktober. Maar waarschijnlijk ook met een verrassend groot project in juni op de Parade, maar daarover later meer.

Verder staat er in Tilburg een bijzonder grote compositie opdracht voor mij in de steigers, maar ook daarover kan ik nu nog niet al te veel kwijt. En tot slot hebben zich al weer een paar nieuwe orkesten/bands aangediend om voor hen de arrangementen te gaan verzorgen. 

Het mag duidelijk zijn… ik ben voorlopig nog niet uitgeschreven. En hoe leuk is het dan, dat je al speurend op Youtube, ineens een opname tegenkomt van een aanvullend strijkers arrangement bij een liedje van Thomas Pieters. Destijds geschreven voor de opening van het Speelhuis in Helmond. Ik hoop over een paar jaar dezelfde ervaring te hebben met muziek die ik in 2023 ga schrijven. Fijne jaarwisseling allemaal en een gelukkig 2023 !!