Compositie voor 250 jaar Brabants Dagblad

Jul 1, 2021


Het Brabants Dagblad bestaat 250 jaar en gaat dat dit najaar uitgebreid met haar abonnees vieren. Zij gaan dat doen met 2 theatershows, 1 in Tilburg en 1 in Den Bosch. Deze shows worden opgeluisterd door een ensemble bestaande uit 6 blazers van het Brabants Jeugd Project Orkest. Ik ben er enorm trots op dat ik de muziek voor dit ensemble mag gaan componeren. De bezetting zal bestaan uit Dwarsfluit, Eb klarinet, Klarinet, Altsaxofoon, Basklarinet en Baritonsaxofoon. Via Martijne Jansen-van Dijk, projectleider bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen kreeg ik deze compositieopdracht.

Het stuk, getiteld Lopend Vuur, zal vooral de impact van nieuws gaan verbeelden en zal gedurende de theatershow in verschillende variaties te horen zijn. Inmiddels is een eerste schets van het stuk ook al doorgestuurd aan Lucas van Houtert, hoofdredacteur van deze krant, en hij reageerde uiterst enthousiast. Niet alleen in een persoonlijke app, maar een dag later ook in de krant. En nu er dus voor zorgen dat het vervolg evenveel enthousiasme gaat oproepen.

Graag had ik de lezer van deze blog uitgenodigd voor een van de theatershows, maar helaas zijn ze allebei al uitverkocht. Hopelijk worden er tijdens de show opnames gemaakt, zodat ik deze via mijn site kan delen en het stuk openbaar kan laten horen.