Dag 2023…Hallo 2024

Dec 28, 2023


Vorige week heb ik al wat teruggekeken op 2023. Een ding had ik daarbij nog niet genoemd, en dat is mijn nieuwe werkplek. Al een paar maanden werk ik vanuit mijn nieuwe studio/kantoor. En daar ben ik ontzettend blij mee. Toen ik mijn huidige woning kocht, was het al de de bedoeling dat er een aparte werkruimte zou komen, maar Corona gooide financieel roet in het eten. Dankzij een zakelijk heel succesvol 2022 en 23 en met wat hulp van mijn ouders, is mijn droom dan toch gerealiseerd.

En dan is het natuurlijk leuk om vooruit te kijken naar 2024. Ook daarover had ik al een tip van de sluier opgelicht in mijn vorige blog. We beginnen in februari met mijn tweede editie van het Grand Gala du Kwek. Deze keer in het spiksplinternieuwe Theater aan de Parade. Samen met hen komt er ook weer een editie van Opera op de Parade in juni. Daarover later meer.

Maar waar ik het allermeest naar uitkijk is de opvoering van Hier adem ik vrij. Het is al bijna 5 jaar geleden dat ik de eerste noten schreef van deze musical. Inmiddels zijn er diverse nummers al weer aangepast en bewerkt. Tijden veranderen, dus ook het script. Zeker als er de nodige weerspiegelingen van het huidige tijdsbeeld in zitten. En dat heeft dan weer gevolgen voor liedteksten, het metrum en de vorm. Maar het wordt alleen maar beter, en ik kan niet wachten tot de premiere op 18 april. In het filmpje de eerste orkestrepetie van 3 jaar geleden. Deze muziek ging er uit, maar is in de nieuwste versie weer terug en nu met koor.

Nieuw in 2024 is de hulp van een stagiere van de opleiding AME van Fontys. Zij loopt een klein half jaartje met me mee en gaat me ondersteunen bij diverse werkzaamheden. Ook ga ik eind mei weer een student van de opleiding Muziektheater begeleiden bij haar eindexamen. En dat ik vind ik ook weer bijzonder, want het is de kleindochter van mijn eigen docent schoolmuziek van het conservatorium van weleer.

Kortom, ook in 2024 zal er weer van alles te melden zijn. Ik wens daarom alle lezers van mijn blog de beste wensen voor 2024, en dat het voor jullie allemaal vooral een muzikaal interessant jaar mag worden.