Een eigen huis…

Apr 21, 2022


Een plek onder de zon..De eerste regel van een voor velen bekend liedje. Na twee jaar zuinig leven vanwege ietwat tegenvallende inkomsten (understatement of the year), kan ik nu zeggen dat het financieel gelukkig weer wat beter op de rails staat. Het enige wat nog ontbreekt is een goed gevulde spaarrekening, zoals ik gewend was voor Corona. Maar hé, niet getreurd … het feit dat ik die leeg kon plunderen tijdens Corona heeft er maar mooi voor gezorgd dat ik door kon met mijn passie zonder bijbaantjes te moeten nemen.

Maar even terug naar dat eigen huis. De bedoeling was dus dat ik een eigen muziekstudio zou bouwen in het knusse bijgebouwtje in mijn tuin. Plannen lagen er al, en een eerste raming van de kosten was ook al gemaakt. Onnodig te vertellen dat dat feestje niet doorging. Maar nu begint het toch wel weer te kriebelen. Al jarenlang zit ik te ploeteren op zolder of in een klein bijkamertje. Hoe fijn zou het zijn om in een eigen studio in de tuin te kunnen werken. Keukenblokje erin met een goed espresso apparaat, koelkastje erbij voor een lekker wij….eh sapje, en lekker pauzeren op de veranda in het zonnetje. Wachten tot ik voldoende heb gespaard kan natuurlijk, maar ik ga toch eens kijken of er geen andere manieren zijn. Tips zijn welkom, ook over goede klussers, aannemers of ander dergelijk werkvolk, want zelf kan ik nog geen schilderij ophangen cool

PS in eerste instantie wilde ik het clipje van het lied Een eigen huis bijvoegen, maar ik vind dat echt een …….nummer. Dus heb ik een alternatief van een van mijn favoriete bands uitgezocht, dat ook over een huis gaat.