En dan…..

Mar 9, 2023


Is er rust. Het afgelopen weekend had ik nog een paar prachtige voorstellingen van Big Fish, en daarmee kwam een einde aan een lange periode van concerten, voorstellingen en arrangeerklussen.

Dat wil niet zeggen dat er nu helemaal niets in het verschiet ligt, maar de druk is er in ieder geval even van af, en dat voelt heel fijn. Temeer omdat er een operatie in het verschiet ligt ergens in april en dat zal ook weer een herstelperiode nodig hebben. Maar er is nu vooral rust in mijn hoofd en dat was de afgelopen weken wel even anders.

Hoogtepunt was de week na carnaval, met diverse afspraken voor mijn onderwijs project op Sparrenhof en overleg met maar liefst drie verschillende artistieke teams van evenzovele musicals. Die was zelfs voor mij even nieuw. Maar voor nu zijn alle nodige zaken gepland en kan ik ook een begin maken met een nieuwe bijzonder mooie opdracht.

En dat is weer een compositieopdracht, en een flinke ook. Deze keer geen muziektheater maar een instrumentaal werk met diverse delen en voor diverse samenstellingen. Ik weet het, dit klinkt allemaal een beetje geheimzinnig, maar in een later stadium kan ik hier pas meer over vertellen. Wat ik wel kan vertellen is dat het weer met Tilburg te maken heeft. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit om hier aan te gaan werken.

En dat doet me dan weer denken aan een van mijn eerste compositie opdrachten. Niet voor Tilburg maar ook weer wel met historie verweven, namelijk mijn geboorteplaats, Baarle Nassau: Borderlines.