En doorrrr…

Oct 27, 2022


Na een paar fijne voorstellingen met Spotlight Musicalrevue nu door met de Promsconcerten van de Koninklijke Harmonie ‘s Hertogenbosch. Mijn eerste echt grote optreden met deze club. We gaan 2 keer de Maaspoort vullen met een mooie mix van klassiek en modern.

Toch weer spannend ondanks het feit dat ik nu toch al vele jaren ervaring heb met dit soort grote projecten met orkest en zang. Maar ja, ik ben nog niet zo lang dirigent van deze prachtige vereniging en dus is veel nog nieuw. Maar ik kan nu al zeggen dat na de generale van gisteravond, ik met veel vertrouwen de twee concerten tegemoet zie. Niet in de laatste plaats dankzij de fantastische zangers. Ook het orkest samen met het combo liet gisteravond zien dat hun gevleugelde uitspraak “het komt wel goed, we kennen dit”, niet uit de lucht gegrepen is.

Het spannende voor mij zat hem ook in het feit dat het allemaal wat drukker is geworden na Corona, en dat er 2 grote projecten door elkaar liepen qua voorbereiding. Dat was ook iets waar ik weer aan moest wennen. Met name het feit dat ik bij een paar vaste repetitie avonden het “stokje” uit handen moest geven, vond ik best moeilijk. Tsja, toch een beetje een controlfreak af en toe. Daarom ook vooral dank aan Jules van Loo en Jan Danckaert.

Vanavond en morgenavond gaan we er een mooi feest van maken, er zijn nog kaarten (niet veel….maar toch) en ik heb er enorm veel zin in. Hiernaast een compilatie van de generale repetitie, en dat wordt alleen maar mooier. Dus….misschien tot vanavond?