En weer een nieuwe uitdaging…

Mar 3, 2022


Het heeft even geduurd voordat ik het officieel mocht bekend maken, maar vandaag is het eindelijk zover. Met ingang van deze maand ben ik de nieuwe dirigent van Koninklijke Harmonie ‘s Hertogenbosch !! Dat het zo lang heeft geduurd heeft alles te maken met het afscheid van mijn voorganger, Sjef Ipskamp. Sjef is meer dan 40 jaar dirigent geweest van deze club en dat verdiende uiteraard een afschied met alle egards. Door Corona bleef het lang onduidelijk of dat gerealiseerd kon worden, maar afgelopen vrijdag dirigeerde Sjef voor de laatste keer het Grand Gala du Kwek, een traditie waarvan hijzelf aan de wieg stond, samen met dit prachtige orkest. Aan mij nu de mooie taak om dit voort te zetten, en zoals de Amerikanen zo mooi zeggen : “That are big shoes to fill.” Gelukkig was de ontvangst door bestuur en leden dusdanig warm en hartelijk, dat ik alle vertrouwen heb, dat dit gaat lukken. 

Een van de taken die mij te wachten staan is het schrijven van de arrangementen voor het orkest, waarbij de nadruk zal liggen op de vele genres binnen de populaire muziek. Daarnaast blijft het natuurlijk een uitdaging om ook jongeren te blijven inspireren voor de blaasmuziek. De combinatie van deze twee maken het voor mij zo interessant om naast gebaande paden, ook nieuwe wegen in te slaan. Bij het bestuur en een aantal leden heb ik hierover al een tip van de sluier mogen oplichten. De enthousiaste reacties die ik daarop mocht ontvangen, waren voor mij de bevestiging dat ik weer aan een heel mooi avontuur mag beginnen. Een avontuur dat natuurlijk te volgen zal zijn via mijn blogs.