Feestje !!

Nov 2, 2023


Dat was de bedoeling afgelopen weekend, en dat is het ook geworden. De Bossche Proms in de Maaspoort. Twee avonden werd door de Koninklijke Harmonie ‘s Hertogenbosch een zeer gevarieerd programma neergezet, waarbij het publiek letterlijk niet bleef zitten.

Niet in de laatste plaats door de geweldige solisten, Ingrid van den Nieuwenhuizen, Lois van de Ven, Marjolijn Verhagen, Sander van de Gevel, Edwin Bekker en Leo Donkers. In wisselende samenstellingen, maar ook solo, zorgden zij voor de nodige ambiance in de zaal. Ook gastsolist David Romanello mag hier zeker niet vergeten worden, met o.a. een prachtige vertolking van het nummer Against all Odds van Phil Collins.

Het leuke van zo’n Proms concert is dat letterlijk alle stijlen door elkaar lopen. Natuurlijk klassiek, met een arrangement van de Dance of the Knights van S. Prokofiev. Maar ook jazz ( The Lady is a Tramp), pop (Africa van Toto), rock (Smoke on the Water) kleinkunst (Lente me van Toon Hermans) en nederlandstalig (Schultenbrau). Om uiteraard te eindigen met het bekende Pomp & Circumstance van E. Elgar, beter bekend om het lied Land of Hope and Glory.

Dat laatste stuk kreeg dan nog wel een leuke twist doordat niet de oorspronkelijk tekst werd gezongen, maar een eigen typische Bossche variant. Welke dat was? Dat kan je volgend jaar oktober horen, als we voor de 3e keer deze proms weer gaan organiseren in het nieuwe Theater aan de Parade.

De komende tijd zullen er nog wel wat filmpjes gaan verschijnen, maar hiernaast alvast een impressie die de nieuwszender DTV maakte. Nu op naar nieuwe avonturen, met in februari natuurlijk het Grand Gala du Kwek en in april Hier adem ik vrij in Schouwburg en Concertzaal Tilburg.