Hello….Goodbye….

Jan 19, 2023


En ja, dat betekent dat ik weer een baanwissel aankondig. Het Goodbye stukje was al wel bekend, namelijk mijn afscheid bij Cultuur BSO Monopole. Maar over het Hello stukje kon ik tot nu toe nog niet veel vertellen. Maar nu mag het hoge woord er dan toch uit. Met ingang van 1 februari ga ik beginnen als zogenaamde “kartrekker” voor Campus Sparrenhof.

Sparrenhof is een landgoed aan de Bredaseweg in Tilburg (tegenover de hockeyvelden) en is eigendom van de Fraters van Tilburg. Zij hebben het altijd gebruikt als ontspanningslocatie voor jeugd en jongeren uit gezinnen die zich geen vakantie konden veroorloven. In het verleden was het een voorziening die de Fraters in hun levensonderhoud voorzag.

Nu wordt het ingezet voor diezelfde jeugd en jongeren. Samen met diverse organisaties uit de stad zal op Sparrenhof een kansrijke, inclusieve omgeving worden gecreëerd voor bijzondere ont-moetingen en ont-wikkelingen voor en door ‘Tilburgse’ jeugd. Fontys Pedagogiek levert hieraan een bijdrage dmv hun onderzoeksprogramma Empty Farm to Fill.

En ik ben dus de gelukkige die zijn visie op het onderwijs en kinderopvang gedeelte mag gaan doorvoeren hier. Mijn ervaring met Anders Leren op het Beatrixcollege en mijn inzichten opgedaan op de cultuur BSO bleken precies datgene te zijn wat de stichtingen van T Primair (PO) en Portvolio (VO) zochten: Een onderwijsontwikkeling waarbij kinderen en jongeren leren vanuit hun eigen intrinsieke motivatie en inzichten, uitgedaagd door elkaar en hun omgeving, met een nadruk op natuur, sport en cultuur.

Vanaf 1 februari mag ik een team gaan samen stellen die dat met mij gaat doen….dusss, beste oud collega’s…. houd de deur maar in de gaten !!