Het Theater gaat open…..maar…

Feb 17, 2022


En dan is het eindelijk zover, een persconferentie met de aankondiging dat het slot er af gaat. Vanaf 25 februari geen beperkingen meer voor publiek en kunstenaars. Eindelijk….

Maar toch houd ik een dubbel gevoel. Ik ben blij voor al mijn collega’s in de muziek en theaterwereld. Ze mogen weer spelen, en dat is natuurlijk fantastisch. Maar na 2 jaar op slot te hebben gezeten, voelt het ook een beetje onwerkelijk. Met een beetje een jaloerse blik kijk ik naar de grote professionele musicalproducties die springend van vreugde hun speellijsten aankondigen op hun websites en in de social media. En zeker, ik ga ze bekijken als ze langskomen in mijn geliefde Schouwburg en Concertzaal Tilburg. Maar wat had ik graag het vooruitzicht gehad om binnen afzienbare tijd zelf weer in die orkestbak te staan. Het mag helaas niet zo zijn. Al mijn producties zijn tenminste anderhalf jaar uitgesteld en sommige zijn zelfs nog niet zeker. Het gaat los, maar ik nog even niet. Ik zal geduld moeten hebben, en dat doet ook een beetje pijn. Nu maar hopen dat tegen de tijd dat ik weer naar het theater mag, er geen nieuwe variant is die opnieuw roet in het eten gooit.