Het volgende feestje…

Oct 19, 2023


De première van Muziektheater Cuypers is ruim een maand geleden, en inmiddels staat het volgend feestje alweer op het programma. En dat is de enige echte Bossche Prom. Toen ik anderhalf jaar geleden begon als dirigent bij de Koninklijke Harmonie ‘s Hertogenbosch, stond als groot jaarlijks project alleen het Grand Gala du Kwek gepland. Inmiddels is dat aardig gegroeid.

Nu staat er jaarlijks met carnaval dus het Grand Gala, in juni naar verwachting weer de sing a long van Opera op de Parade, en in oktober de Bosche Prom op de kalender. Deze laatste gaat nu voor de tweede keer plaatsvinden. Nog één keer in de Maaspoort voordat we naar het nieuwe theater aan de Parade verhuizen.

Het leuke van al deze projecten is dat ook alle arrangementen speciaal voor het orkest worden geschreven. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. Mijn voorganger bij het orkest, Sjef Ipskamp, en collega muzikant Jan Danckaert nemen ook nog het nodige voor hun rekening. Het gaat tenslotte om meer dan 30 arrangementen per jaar !! En ik schrijf natuurlijk niet alleen maar voor dit orkest.

Maar goed, over een week staat dus de tweede editie van de Bossche Prom op het programma. Ook nu weer met een mooi afwisselend programma en met medewerking van diverse zangers en zangeressen. Extra leuk om te vermelden is dat Ingrid van den Nieuwenhuizen, ook de vocal coach van mijn musical Hier adem ik vrij, weer een paar nummers voor haar rekening neemt. In het filmpje hiernaast een opname van de vorige editie met het door haar gezongen nummer Vrede. Dat leek me vooral nu heel toepasselijk.

Wil je zien en horen wie er verder nog allemaal meedoen? Dan moet je komen luisteren natuurlijk. Kaartjes zijn nog verkrijgbaar via het Theater aan de Parade in ‘s Hertogenbosch. Ik hoop jullie te zien.