Jubileum

Oct 26, 2023


Inmiddels al weer bijna twee weken geleden, maar op 13 oktober was er iets te vieren. Sparrenhof bestond 40 jaar als kampeerlocatie, en dat werd natuurlijk gevierd. Daar hoorde ook de presentatie van een nieuwe website bij. En dat was nodig want inmiddels is er al heel wat meer mogelijk op dit prachtige landgoed.

Mensen die mij al wat langer volgen, weten al dat ik sinds dit jaar de kartrekker ben van de proeftuin Campus Sparrenhof. Het doel is zoveel mogelijk kinderen en jongeren uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs te laten kennis maken met natuur, sport en cultuur hier op het landgoed. Ieder kind en iedere jongere mag daarbij zichzelf zijn en wordt gezien voor wie hij of zij echt is. Op die manier is Sparrenhof de plek om te Ont-moeten en te Ont-wikkelen.

Tijdens het jubileum was er al een voorproefje van wat er zoal mogelijk is. Er waren medewerkers van het Natuurmuseum, In het bos was een theaterworkshop met Anke van Esch en Fred van Essen had een workshop met schilderen. Maar er kan natuurlijk nog veel meer. En daar komt mijn uitgebreide netwerk weer uitstekend van pas.

Zo was ik gisteren op de Academie voor Muziek Educatie, waar ik opdrachtgever ben voor studenten die bezig zijn met het ontwerpen van een muzikale speurtocht op Sparrenhof voor het basisonderwijs. Het leuke daarvan is dat de verschillende groepjes studenten in december deze speurtochten gaan uitproberen met leerlingen. Mocht je daar meer over willen weten, neem dan gerust contact op.

En zo is er van alles mogelijk. Vandaar tot slot ook deze oproep: werk je in het onderwijs in Tilburg en denk je….goh…dat lijkt me hartstikke interessant: schroom dan niet om contact op te nemen.