Kermismuziek

Jul 28, 2022


Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet perse een fan ben van de kermis. Een theaterkermis echter is een heel ander verhaal. Gisteren was ik daarom bij de opening van LunaLunaLuna in het Wilhelminapark hier in Tilburg. Leuk, want dat is letterlijk bij mij om de hoek. Extra leuk deze keer, want ook ik mocht mijn steentje bijdragen aan dit geweldige spektakel.

Al ruim een jaar geleden werd ik geattendeerd op het feit dat Cefas Hoofs iemand zocht die muziek kon schrijven bij een attractie voor deze theaterkermis. Het was zoals je wel zult weten nog midden in Coronatijd, en elke theatermaker was bezig met ideeën om coronaproof iets te maken, waardoor er toch gewerkt kon worden. Zo dus ook Cefas. Het moest een griezelshow worden in een klein huisje waar 1 persoon per keer in kon: Boe! . Zodoende kon je dus altijd voldoende afstand houden. Natuurlijk moest daar muziek bij, want griezelen zonder muziek werkt niet. Dat weten we al sinds de film Jaws en wellicht nog veel langer. Aan mij werd dan ook de eer gegund om hier de nodige scary klanken en effecten voor te ontwerpen en na te bewerken voor deze show. Best wel spannend, want componeren was voor mij niks nieuws. Maar dat combineren met geluidseffecten en dit ook geschikt maken voor audio in een mini theatershow? Dat was wel een spannende. Maar goed, volgens mij is dat redelijk gelukt. Buiten wordt u ontvangen door een muziekje en binnen wachten u 3 keuzes: een kleine, een gewone of een grote Boe!

Of je er van gaat schrikken? Dat kun je de komende dagen uit proberen. LunaLunaLuna is nog tot en met zondag geopend. Hiernaast alvast de muziek die te horen is voordat je naar binnen gaat…….