Muziek voor Harmonieorkest

Aug 26, 2021


De zomervakantie loopt weer op een einde, dus tijd om het nodige weer eens op een rijtje te zetten. Sowieso ligt er natuurlijk nog een hoop werk te wachten op de nodige afwerking. In een eerdere blog gaf ik al aan dat er wel wat muziektheater producties op de rol staan. Sommige zijn al ver af, maar links en rechts moeten nog de nodige underscores, intro’s, outro’s en scene-changes worden geschreven. 

Maar waar ik deze blog met name de aandacht op wil vestigen, is het feit dat er het nodige materiaal nog op de plank ligt, en dan met name blaasmuziek. De mensen die mij kennen, weten dat ik jarenlang dirigent was van diverse harmonie orkesten en dat ik vaak zelf de nodige arrangementen schreef. Inmiddels ben ik begonnen deze weer eens op te schonen en te voorzien van betere MIDI sounds. Een paar zijn intussen ook te koop via https://www.sonolize.com/nl/componist/antens-ron . Neem daar maar eens een kijkje. Overigens staat daar ook een van mijn eerste composities al in de catalogus. Helaas kan niet alles uitgegeven worden, omdat niet alles geregeld is qua rechten, dus daar is nog wel het nodige te doen.

Hiernaast een compilatie van een klassiek arrangement. Het hele stuk kun je horen op mijn site. Ook een voorbeeldje van een arrangement wat nog niet verkrijgbaar is, zie het maar als eerbetoon aan de onlangs overleden drummer Charlie Watts.