Muziektheater perikelen

Apr 27, 2023


Terwijl het herstel van de ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan langzaam aan vordert, ben ik thuis gelukkig weer redelijk volle bak aan het werk. En dat bestaat op dit moment weer uit van alles wat met muziektheater te maken heeft. In juni werkt mijn orkest, de Koninklijke Harmonie ‘s Hertogenbosch, mee aan de sing along van het evenement Opera op de Parade. En daar moet natuurlijk weer het nodige voor gearrangeerd worden. Later meer hierover.

En dan staat er komende zaterdag weer een groep auditanten voor de deur voor mijn musical Hier adem ik vrij. De dagen daarna begint het lastige werk voor mij en mijn collega’s van het artistieke team, namelijk het verdelen van de rollen. Ik kan in ieder geval al wel melden dat ik aangenaam verrast ben door de kwaliteit van de auditanten tot nu toe. Daar gaat ongetwijfeld weer een prachtige cast uit voort komen. In mei zal dan de eerste repetitie gaan plaatsvinden, waarmee weer een hoofdstuk uit het corona tijdperk kan worden afgesloten.

Tegelijkertijd zijn de repetities in Roermond van Muziektheater Cuypers ook al in volle gang. Daar zijn ze inmiddels een stuk verder en gaan we richting de afrondende fase. Vanaf 8 mei start ook de kaartverkoop en ik hoop natuurlijk ook veel mensen uit Tilburg en omgeving bij de voorstellingen te zien. Deze zijn van 9 tot en met 13 september in het Theaterhotel de Oranjerie in Roermond.

Nog een dikke maand wachten en dan mag ik de eerste orkestrepetitie van Muziektheater Cuypers al weer gaan leiden. Dat blijft toch altijd een van de meest mooie momenten. Als je dan eindelijk je eigen muziek door een live orkest gespeeld hoort worden. Een voorproefje daarvan is inmiddels al te horen in de promovideo hiernaast.