Nieuw lied…..nieuwe stijl…

Jun 16, 2022


Soms moet je wat geduld hebben om te kunnen roepen waar je mee bezig bent. Ik heb al een paar keer een hint kunnen geven, maar precies vertellen waar ik mee bezig was, kon nog niet. Dat is het lot van de blazer/arrangeur als de frontman nog even wil wachten om zijn creatie wereldkundig te maken. Daarom was het gisteren voor mij een feestje dat Ranco Mes zijn nummer “Je mag er zijn” de ether in slingerde. En hij bedacht er een mooi concept bij. Namelijk niet meteen een EP of een album, maar elke 15e van de maand een nieuwe single. Inmiddels zijn er zo’n 7 nummers opgenomen, dus de komende maanden kunnen we vooruit.

Mijn rol in dit geheel was die van arrangeur voor de blazers, trombonist en tubaist. Een aantal maanden geleden werd ik via Rick Henkelman, bassist van dit illustere gezelschap benaderd of ene Ranco Mes mij mocht bellen. Hij was op zoek naar een trombonist/tubaist, die als het even kon ook nog wat skills had op het gebied van arrangeren voor blazers. De nummers die bewerkt moesten worden waren weliswaar niet origineel, maar bij deze covers moesten nieuwe blazersarrangementen worden geschreven zodat er toch een eigen sound zou ontstaan. En mensen die mij kennen, weten dan dat dat precies een kolfje naar mijn hand is. Na wat eerste schetsen en de eerste opnames was er voldoende vertrouwen dat we met mijn bedenksels voort konden, en werden nog 5 nummers gemaakt. De bedoeling is dat we zeker nog meer moois gaan maken, en na verloop van tijd zullen er ook nog live optredens gaan komen. Tot slot dank aan mijn blazer-maatjes William Kroot op trompet en Leon Steuns op de saxen. Nieuwsgierig naar het resultaat? Luister de video bij deze blog maar.