Nieuw seizoen, nieuwe kansen !

Sep 8, 2022


De vakantie is voorbij en het nieuwe theaterseizoen weer begonnen. Ik kan niet anders zeggen dan: “Ik heb er zin in”. Gaandeweg de zomermaanden werd het al steeds drukker. Steeds meer mensen weten mij te vinden voor het nodige arrangeer en componeerwerk. En daarmee werd het steeds dringender dat ik nog eens goed nadacht over al mijn werkzaamheden. Het resultaat is er inmiddels: ik ben voor een groot deel gestopt met mijn werkzaamheden voor Cultuur BSO Monopole. Ik blijf beleidsmatig nog wel voor een paar uur betrokken, maar mijn werk op de groep is inmiddels geëindigd.

Daarmee ontstond meteen al ruimte voor het aannemen van weer een paar leuke projecten. Eentje is inmiddels al weer achter de rug. Vorige week is mijn rock nummer Krapte Snapte gelanceerd. Een maatschappij kritische hit (dat hoop ik natuurlijk, dat het een hit wordt) over de problemen op de arbeidsmarkt, waarvan ik het arrangement voor de band componeerde. Een bijzonder fijne samenwerking met Pieter Bon (tekst/muziek) en Ton Wilthagen (tekst), vele muziekcollega’s, en samen met de wethouders Esmah Lahlah en Maarten van Asten. Ook blijven de nummers van Ranco Mes uitkomen, elke 15e van de maand, met mijn aandeel als arrangeur en tubaïst/trombonist.

En dan gaat er eindelijk weer van alles gebeuren op het gebied van muziektheater. Het eerste is Spotlight de Musical Revue, waarvoor ik de arrangementen schreef en die ik ook ga dirigeren. Op 14 oktober is de première in het Jan van Besouw in Goirle. De eerste vergadering met het Artistieke Team van Muziektheater Cuypers staat ook weer gepland, en de planning van Big Fish met Boems loopt ook weer. En dan staat er ook nog een nieuwe samenwerking op het programma met de dames van het theatergezelschap Wijnen Speelt. Wat precies? dat volgt nog.

Kortom; we gaan weer los !!