Première !!

Sep 14, 2023


Na 3 jaar was het dan eindelijk zover. De productie Muziektheater Cuypers stond als openings-voorstelling op de planken van een splinternieuw theater: De Oranjerie in Roermond. Ik kan je het gevoel niet beschrijven, hoe het is om na al die tijd de muziek die je geschreven hebt terug te horen in een uitverkochte zaal.

Veel dank aan mijn collega’s van het artistieke team, Bart Segers, de regisseur, Sandra Halmans, vocal coach, Ton Nizet, schrijver en grimeur en ten slotte Henk Sillen, de producent. Natuurlijk ook aan alle mensen van decor, kostuums, techniek en productie. En ik mag alle spelers van jong tot oud natuurlijk niet vergeten. Twee wil ik toch wel even speciaal noemen; Wouter van der Horst die een geweldige Pierre Cuypers speelt en Marjolein Heijltjes, de prachtig zingende Nenny in het stuk. Twee oud-studenten van de MusicAllFactory waar ik destijds dirigent en arrangeur was.

Wat het voor mij in het begin ook wel extra spannend maakte, was het orkest. Ik ben natuurlijk al jaren gewend om in de omgeving van Tilburg met een vast groepje muzikanten te werken. Hier in Roermond wilde ik toch lokale muzikanten, ook al kende ik die nog niet, vanwege de binding met de stad en het stuk. Nu, ik kan vertellen dat het spannende er al lang van af is. John, Ivo, Herman, Wim, Naud, Jan, Bas, Joep, Jack, Susanne, Janneke, Ivo en Wil, jullie zetten een prachtige vertolking neer van mijn muziek !!

Het mooie is dat ik deze productie nog 4 keer mag dirigeren de komende dagen. Er zijn niet veel kaarten meer, maar links en rechts is nog wel een plaatsje te vinden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theaterhotel de Oranjerie  Wie weet kom ik jullie nog tegen in de foyer na de voorstelling. Kijk maar uit naar die grote glunderende man in het zwart.