Première…

Oct 13, 2022


Eindelijk….eindelijk weer een première. Natuurlijk heb ik inmiddels alweer allerlei optredens en concerten gehad, maar een echte première met alle toeters en bellen was alweer lang geleden. Namelijk op 1 november 2019 met Curtains in het Jan van Besouwhuis in Goirle, uitgevoerd door Spot! Theater.

Het is dan ook heel toepasselijk dat het verder gaat waar het 3 jaar geleden is ge-eindigd, namelijk met dezelfde club, in datzelfde theater en met grotendeels hetzelfde orkest en dezelfde spelersgroep. Vanavond is het de generale en morgen de première van Spotlight! de Musical Revue. Ik heb er ongelooflijk zin in en tegelijkertijd is het ook weer spannend. Spannend om te ervaren hoe het fysiek zal gaan. In een van mijn eerdere blogs heb ik al aangegeven dat er in de afgelopen jaren wel wat veranderd is. Dus een hele avond een productie leiden vergt nogal wat van mijn lijf en leden. Tegelijkertijd is mijn hoofd euforisch dat het weer gaat gebeuren…mijn muziek gaat weer klinken in het theater, en ikzelf mag dat in goede banen leiden. Ik verheug me alweer op het eindapplaus en het gelukzalige gevoel als je vanachter het podium naar de foyer wandelt. Blij met datgene wat jij met al die mensen op de planken hebt gezet.

En hopelijk is dit weer het begin van vele grote producties. Niet in de laatste plaats van die waar ik zelf de muziek voor heb gecomponeerd, zoals muziektheater Cuypers en Hier adem ik vrij. En voor die laatste daarom ook een oproep, want om die uit te kunnen voeren is nog wel wat nodig. Het bestuur van Hier adem ik vrij zit dringend verlegen om nieuwe bestuursleden om de productie te kunnen gaan dragen. Dus…, ken je iemand met een hart voor muziek en theater en die tijd en energie heeft om zo’n voorstelling mee te organiseren, of ben je zelf zo iemand? Laat het me weten, want we hebben mensen nodig om te zorgen dat het niet bij die ene geweldige videoclip blijft, en dat de repetitie in het filmpje een vervolg met publiek krijgt. Het is nodig om mijn droom op de planken te zetten in Tilburg. Help mij om het volledige verhaal van Hier adem ik vrij te vertellen !!