Schreeuw het van de daken…

Feb 16, 2023


Want het mag eindelijk. Al langer was bekend dat mijn productie Hier adem ik vrij doorgang zou gaan vinden in 2024, maar nu zijn we dan toch eindelijk volle bak gestart.

Het begon met een bijzonder enthousiast bestuur van Stichting Muziektheater Tilburg, dat eind november eindelijk zijn uitbreiding kreeg. Gwendolyn, Sandra en Jos kregen versterking van Boy, Beppie en Marco en ondersteuning van Herma. Met hen begon de zoektocht naar het vinden van de vorm om opnieuw op te starten, want ja, hoe begin je iets wat inmiddels al 4 jaar geleden is geschreven en gemaakt? Ga je op de oude voet verder of start je daadwerkelijk helemaal van voren af aan?

Geen makkelijke keuze, zeker ook omdat het om personen gaat. In goed overleg met betrokkenen van het Artistieke Team is ervoor gekozen om daadwerkelijk helemaal opnieuw te beginnen. Dit had best wel flinke gevolgen voor het AT. Carla, onze vocal coach, had al afscheid genomen, maar ook voor regisseur Geertje betekende dit een afscheid. Echter niet zonder vermeld te hebben, dat deze twee topvrouwen enorm veel hebben betekend voor de productie en dat hun kwaliteiten nooit ter discussie hebben gestaan !!

Inmiddels is er een nieuwe regisseur: Caroline van Leerdam en een nieuwe vocal coach: Ingrid van den Nieuwenhuizen. Samen met mij als componist en dirigent zullen wij op 15 april audities gaan houden om opnieuw een sterke cast neer te zetten. Deze zal uiteindelijk op 18, 19 en 20 april Hier adem ik vrij presenteren in de Schouwburg Tilburg. En ik hoef niet uit te leggen hoe blij ik daarmee ben.

Uiteraard hoop ik dat vele bekende gezichten uit de eerste cast weer auditie komen doen. Maar na zoveel jaar is er natuurlijk veel veranderd en zal wellicht niet iedereen nog in de gelegenheid zijn om weer mee te doen. Daarom hoop ik ook op  nieuwe gezichten bij de audities, zodat we opnieuw een fantastische club mensen bij elkaar krijgen om deze productie te laten schitteren.

Tot slot; het orkest zal voor het grootste gedeelte intact blijven, en hiernaast een terugblik hoe de eerste repetitie klonk. Bij mij kriebelt het alweer, bij jullie ook?