Seizoensafsluiting (2)

Jul 13, 2023


Vandaag deel 2 van het thema seizoensafsluiting. Vorige week een terugblik op mijn orkest uit Den Bosch. Vandaag een kijkje in de keuken van mij als componist het afgelopen seizoen. En ook daar is het nodige gebeurd.

En ja, dan roep ik dat er veel is gebeurd, maar de oplettende lezer heeft daar nog niet veel van teruggehoord. En dat klopt. Ik ben bezig geweest met drie grote composities: Muziektheater Cuypers, Hier adem ik vrij en het Tilburgs Requiem. Bij twee ervan was het vooral bijschaven, afwerken en finetunen. En een compositie is in de steigers gezet om tot volle wasdom te komen. Het mooie is dat in het volgend seizoen alle drie de composities ook te horen zullen zijn.

Dat begint in september met Muziektheater Cuypers. Op 13 september is de premiere in het Oranjetheaterhotel in Roermond. De repetities zijn al een tijdje aan de gang en ook het orkest heeft al een paar keer gerepeteerd. Het wordt een mooi klassiek verhaal in een soms wat moderner muzikaal jasje. Er zijn 6 voorstellingen en de kaartverkoop gaat hard, dus als je wil komen kijken? Wacht dan niet te lang met een kaartje kopen.

Mijn tweede grote productie in het volgend seizoen is Hier adem ik vrij. Een productie die inmiddels al weer ruim 4 jaar geleden is geschreven en die door Corona pas in april 2024 in de schouwburg van Tilburg te zien zal zijn. In vergelijking met de opstart is er veel veranderd; in de cast, in het artistieke team en ook in het script en de muziek. Het gaat nog eigentijdser worden, en ik kijk enorm uit naar het hele maakproces met de cast. Kaarten kunnen al besteld worden voor de voorstellingen op 18, 19 en 20 april 2024

Het laatste stuk is het Tilburgs Requiem. Geen klassiek requiem gebaseerd op de katholieke liturgie, maar een herdenkingswerk met een Tilburgs tintje in 5 delen. Met daarin naast een paar instrumentale delen ook een lied en een begeleiding van “Spoken word”. Wanneer dit precies te beluisteren zal zijn, kan ik nog niet aangeven, maar een voorproefje zal na de zomer zeker in mijn blog te beluisteren zijn.

Kortom veel om naar uit te kijken. Ik ga nu een aantal weken vakantie nemen met mijn blog. Na de zomervakantie zal die weer opgepakt worden vanuit mijn nieuwe studio in de tuin. Dus bedankt trouwe lezers, en tot eind augustus. In het filmpje een compositie die deze zomer al te horen is bij Lunalunaluna in het Wilhelminapark. Kom luisteren en griezelen, en…..wellicht loop je mij ook nog wel tegen het lijf daar.