Stilzitten

May 4, 2023


Stilzitten, iedereen die mij een beetje kent, weet dat dat geen kernkwaliteit is van mij. Helaas was ik de afgelopen weken toch wel gedwongen om veel stil te zitten. Werken was nog geen optie. Nou ja, geen optie, arrangeren en componeren thuis lukte gelukkig wel, en af en toe een vergadering meepikken ging ook nog. Maar veel drukte om me heen zorgde ervoor, dat ik me voelde alsof ik net van een schip af kwam dat door een zuidwesterstorm was gevaren. Kortom, ik moest erkennen dat het herstel van de ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan wat trager ging dan ik gehoopt had.

Gelukkig ga ik morgen weer proberen om een repetitie van mijn orkest te leiden. Mocht dat dan tegenvallen dan wordt het een wat kortere repetitie. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer een stapje verder ben. Ik moet wel zeggen met dank aan het bestuur van de club, want die regelen het vervoer voor mij. Ik mag namelijk nog zeker een maand geen auto rijden. Fietsen gaat wel, maar in de avond naar het station, trein naar Den Bosch, en OV fiets naar het repetitielokaal is nog een brug te ver. Zeker als je de weg ook nog terug moet.

En zo wordt het stilzitten weer een stapje teruggedrongen. Fijn, want ondanks de goede zorgen hier thuis, wil ik uiteindelijk toch wel weer ongeremd de deur uitkunnen. Volgende week start ik ook weer met mijn activiteiten voor de gemeenteraad. Ook daar zal het in het begin nog wat wennen zijn, en zal nog niet alles lukken. Maar ik heb in ieder geval vele fijne collega’s in mijn fractie die tijdens mijn afwezigheid al het een en ander hebben opgevangen, en nu ongetwijfeld voor een zachte landing gaan zorgen.