Te gast bij…

May 26, 2022


Een Kunstcafe en een lokale radio show. Leuk om jezelf weer eens aan het Tilburgse publiek te presenteren. Als eerste was ik te gast bij het KunstCafe in brasserie De Harmonie in de Stationsstraat. Ik mocht daar afgelopen zondag van alles vertellen over mijn instrument de Bastuba. Organisator Rob van Berkel vroeg mij het hemd van het lijf over de geschiedenis van het instrument en de rol van de tuba in diverse stijlen en ensembles. Ook het publiek liet zich niet onberoerd en wilde van alles weten. Van de hoogste tot de laagste toon en hoe lang zo’n metalen buis dan eigenlijk wel niet was. Als geluidsfragment had ik gekozen voor een opname van de CD Freedom van het Brabants JazzOrkest en Paul van Kemenade en wel het nummer Call in een arrangement van Niko Langenhuijsen.

De tweede plek waar ik te gast ben is het radioprogramma Radio voor Elkaar van Omroep Tilburg en Pieter Bon. In dat programma zal ik het onder andere hebben over het nieuwe Cultuur Herstelplan van staatssecretaris Gunay Uslu. Verder zijn er een 6-tal door mij gekozen tracks te horen. Een lastige opgave qua keuze, want door mijn nogal brede muziekvoorkeur, valt het niet mee om te beslissen wat uiteindelijk in de Tilburgse ether te horen zal zijn. Ik kan al wel verklappen dat ik voor muziek heb gekozen waar ik zelf vooral graag naar luister, en bewust niet voor tracks waarop ik zelf te horen ben. Dat komt nog wel een andere keer. Bijvoorbeeld samen met de persoon die ik in de uitzending ga bellen. Dat is iemand met wie ik de afgelopen maanden nauw heb samengewerkt en van wie binnenkort het eerste nummer te beluisteren zal zijn. Ikzelf speel mee op zowel tuba als trombone en was ook verantwoordelijk voor het blazers arrangement. Wie dat is? Tsja, dan moet je vanmiddag tussen 17.00 en 18.00 dus luisteren naar Radio voor Elkaar op Omroep Tilburg. In de videoclip bij deze blog alvast een voorproefje van mijn muziekkeuze.