Terugblik 1

Jun 27, 2024


Na een geweldig feel good concert bij Opera op de Parade komt langzaamaan het eind van het theaterseizoen in zicht. En daarmee breekt ook voor mij een soort van vakantie aan. Zoals gebruikelijk neem ik met mijn blog even een pauze in de zomermaanden. Daarom blik ik deze en volgende week nog even terug op het seizoen 23 – 24.

En daarin is heel wat gebeurd. Maar liefst 6 grote concerten met de Koninklijke Harmonie ‘s Hertogenbosch waarbij we voor het eerst weer terug keerden in het vernieuwde Theater aan de Parade. En meteen met 3 keer een uitverkocht Grand Gala du Kwek. Wat een feestje was dat. Ook de 2 Proms concerten in oktober waren zeer druk bezocht en dus zoals gezegd de kroon op het werk met een prachtig concert op de Parade het afgelopen weekend.

Maar dat was niet het enige natuurlijk. Het hele seizoen stond ook in het teken van de voorbereidingen van Hier adem ik vrij, mijn musical die in april in première ging. Maar daarover volgende week meer. Daarnaast voltooide ik het Requiem voor Tilburg. Een stuk voor klein symfonie orkest met ook een versie die 5 stemmig door variabele bezetting te spelen is. De première van dit Requiem is op 28 september in de Concertzaal in Tilburg. Komen luisteren? Dat kan via deze link.

Tot slot van deze blog blik ik graag nog even terug op alweer een première. En dan die van Muziektheater Cuypers. In september stond deze op de planken in Theaterhotel de Oranjerie in Roermond. Voor mij de eerste keer dat ik ook met een stukje erfgoed van buiten Tilburg werkte. En dat is goed bevallen kan ik jullie vertellen. Graag deel ik in het filmpje hiernaast nog een compilatie van stuk.

Zoals gezegd volgende week deel 2 van de terugblik en de laatste blog voor de zomer.