Terugblik 2

Jul 4, 2024


Vorige week heb ik al veel genoemd van mijn activiteiten van het afgelopen seizoen. Vandaag het restant. Dat klinkt wat denigrerend, maar zo bedoel ik het zeker niet. Vandaag kijk ik vooral terug op april en mei, nog niet zo lang geleden dus.

Allereerst mijn niet muzikale activiteiten, want die stonden ook volop in belangstelling. Zo presenteerde ik in april de businesscase voor Campus Sparrenhof, waarin een mooi perspectief werd geschetst voor het onderwijs van de toekomst. Verder was ik nogal aanwezig in het Brabants Dagblad met een column van Frank van Pamelen over Hier adem ik vrij, een artikel over de première van mijn Requiem in september, en een artikel met mij als voorzitter van de raadswerkgroep Tilburg 2050. Aan aandacht geen gebrek dus.

Muzikaal was het examen van Danique Dusee een van de hoogtepunten. En heel speciaal, gezien mijn band met haar al vanaf de brugklas als haar coach, en de connectie met haar opa die mijn hoofdvakdocent was op het conservatorium. Ze speelde en zong de sterren van de hemel met nummers die ik had gearrangeerd voor een klein orkest en die ik ook tijdens het examen dirigeerde. We gaan zeker nog veel van haar horen, en dat begint volgend seizoen al in de productie Elisabeth. Hiernaast een voorproefje.

Maar het absolute hoogtepunt was natuurlijk mijn musical Hier adem ik vrij. Ik ben overladen met complimenten voor mezelf en ook voor het hele team en de cast. We hebben met zijn allen een geweldige productie neergezet, en dat was ook terug te lezen in een hele mooie recensie van Jace van de Ven. Ik had graag al een voorproefje laten zien van de fantastische registratie die is gemaakt, maar dat kan helaas nog niet. Na de zomer krijgen eerst alle betrokkenen de film te zien en daarna zullen stukken eruit ongetwijfeld de media bereiken. Alvast dank aan Alex de Bont die als filmer werkelijk alles uit de kast heeft getrokken om er een hoogwaardig eindproduct van te maken. De foto is gemaakt door Evelien Oerlemans.

Nou, dat was het dan. Dankjewel seizoen 23 – 24. Ik heb ervan genoten. Op naar het volgende seizoen, maar eerst vakantie. Mijn volgende blog zal te lezen zijn op 22 augustus. Tot dan !!