Terugblik nummer 1…

Dec 16, 2021


We zijn inmiddels de eerste helft van december 2021 gepasseerd. Formeel mag je volgens mij dan beginnen met terugblikken. Gelukkig maar, want ik heb wel meer dan 1 blog nodig om terug te kijken op 2021. Ik denk niet dat er een jaar te vinden is waarin voor mij zoveel veranderde als dit jaar. Het begon natuurlijk met het feit dat ik sinds dit jaar niet meer in het onderwijs werk, en voor het eerst als volledig zelfstandige op eigen benen stond. Ik maakte die keuze met in mijn achterhoofd dat dit jaar toch wel het einde van Corona zou betekenen en dat ik tegen het einde van het jaar volop aan het schrijven en aan het spelen zou zijn. Helaas…ik hoef denk ik niemand uit te leggen dat dat anders liep.

In deze eerste terugblik wil ik wat nader ingaan op wat mij tot bovenstaande keuze bracht. Daarover kan ik kort zijn, namelijk mijn gehele ontwikkeling op het gebied van muziektheater. In 2017 had ik een succesvolle productie op de planken gezet met Moordhoek, de muziektheater voorstelling over Marietje Kessels. Al tijdens die productie ontstond het idee voor Hier adem ik vrij en in 2019 werd met deze productie gestart, in 2020 gevolgd door mijn aanstelling als componist en muzikaal leider bij Muzietheater Cuypers in Roermond. Dit alles sterkte mij in het idee om meer met musical en muziektheater te gaan doen. Een besluit waar ik overigens nooit spijt van heb gehad, ook nu niet. Ondanks het feit dat veel door Corona anders is gelopen. Velen in mijn omgeving hebben mij weten te overtuigen dat ik moet blijven componeren en produceren in dit genre. De reden is simpel: in het verleden behaalde resultaten bieden in dit geval voor hen wel een garantie voor de toekomst. Ter mijmering hiernaast een opname uit Moordhoek, waar het allemaal mee begon.