Terugblik nummer 2…

Dec 23, 2021


Nog een paar dagen, en dan is het Kerst 2021. En helaas opnieuw een kerst in lockdown, net als een jaar geleden. En dat brengt me bij terugblik 2. Als er het afgelopen jaar iets anders is gelopen dan ik had verwacht, dan is het eigenlijk wel mijn activiteit op het gebied van mijn geliefde trombone en tuba. Nu de knoop was doorgehakt dat ik volledig zelfstandig ondernemer was, had ik ook het idee dat een deel van mijn bedrijf zou gaan bestaan uit het bijeenblazen van een stukje inkomen. Hoe anders is dat gelopen. Mijn bandje bleef opgesloten zitten want evenementen gingen nog steeds niet door. De paar optredens die ze konden doen, waren met de kleinste bezetting, dus zonder blazers. Ook andere projecten om mijn blazerskunsten te etaleren bleven uit. En tjsa, dan ebt de motivatie bij mij om thuis te oefenen langzaamaan weg (en diegene die mij kennen, weten dat thuis oefenen nooit mijn sterkste kant was innocent ). Maar wat ik nooit had gedacht, was dat ik het ook minder miste. Het boeide me even niet meer. Corona had ook een stuk laatmaarwaaien virus bij mij achtergelaten denk ik.

Tot een maand geleden. Ineens moest ik weer aan de bak omdat er op twee plekken ineens trombone partijen moesten worden ingespeeld. Dus, toeters naar de instrumentendokter, en oefenen, oefenen, oefenen. Je hebt toch een reputatie hoog te houden natuurlijk. Het resultaat hiervan zal in 2022 te horen zijn.

Voor nu wens ik alle lezers van mijn blog hele fijne feestdagen toe. En ter illustratie een kerstclip van de Theater BV, waarop ik 4-stemmig te horen ben met mijn laatste tromboneklanken van 2020. Een prachtig samenwerkingsproject van collega’s uit mijn geliefde muziektheater wereld. Bedoeld als hart onder de riem voor de lockdown van een jaar geleden, maar helaas weer actueel.