Thuis werken

Apr 13, 2023


Thuis werken, een begrip dat sinds Corona niet meer weg te denken is in het arbeidswoordenboek. Ik moet zeggen dat ik in de nadagen van het Coronatijdperk een gigantische hekel had aan dat fenomeen. Op zich wel te verklaren natuurlijk, want twee jaar niet buiten de deur mogen werken, hakt er bij zo’n typetje als ik wel in. Ik kon niet wachten om weer de hort op te gaan en live mijn werk te mogen doen op diverse plekken. Nu nog schieten mijn wenkbrauwen in een frons als de woorden “Teams”, “Zoom” of “Videobellen” worden gekoppeld aan een vergadering of bijeenkomst.

Maar ja, als je dan net als ik wordt getroffen door een medisch ongemak als een ontsteking aan je evenwichtsorgaan, dan is het ineens niet meer zo vanzelfsprekend om de straat op te gaan. Op dit moment is het verkeer namelijk nog steeds een film in slow motion als ik buiten ben. Nog maar even wachten dus. En hoewel de thuiszorg in de vorm van mijn vrouw geweldig is, is die niet altijd in de gelegenheid om ook nog zorgtaxi te spelen. En wat blijft er dan over…..juist, thuiswerken.

Gelukkig zijn er sinds die verschrikkelijk Corona jaren wel wat verzachtende omstandigheden. Zo voelt het tenminste niet meer zo als drang, maar meer als een kans om tenminste nog met mijn diverse collega’s te kunnen overleggen. En arrangeren en componeren was natuurlijk iets wat ik sowieso al thuis deed. Dat laatste lukt gelukkig al een stuk beter. De letters en noten op het scherm blijven sinds deze week op hun plek en dansen niet meer ogenschijnlijk een tango in mijn blikveld. Alleen dirigeren is nog een brug te ver, zowel op de repetitie zien te komen als het leiden van een orkest 2 uur lang.

Dus bivakkeren we alweer zo’n twee weken in de huiskamer en in mijn studeerkamer. Gelukkig wel met het uitzicht op de verbouwing van mijn studio in de tuin. Die vordert namelijk gestaag. Als straks al mijn gezondheidsperikelen een beetje achter de rug zijn, wacht mij een fantastische nieuwe werkplek waar ik nog veel moois hoop te creeren zoals in het filmpje hiernaast. Gewoon aan huis, en daar kijk ik dan toch naar uit !!