Toeter uit de kast…

Oct 14, 2021


Nee, geen titel van een nieuw kinderprogramma. Maar een behoefte om na een lange tijd zelf ook weer eens mijn trombone en tuba wat meer aandacht te geven. Inmiddels ben ik al weer volop aan het schrijven en ook heb ik al weer wat gedirigeerd, maar aan het bespelen van mijn geliefde toeters ben ik nog niet toe gekomen. Had je me jaren geleden verteld dat ik met gemak mijn instrumenten een aantal maanden ik de kast kon laten liggen, had ik je keihard uitgelachen, maar inmiddels liggen ze al maanden te verstoffen. Afgelopen week heb ik ze maar eens tevoorschijn gehaald en meteen de conclusie getrokken; die moeten eerst maar eens een onderhoudsbeurt krijgen. Dus…Bert-Jan, ik kom binnenkort je nieuwe werkplaats eens bezoeken.

Maar dan…..wat en waar zal ik eens gaan spelen? Repeteren is leuk, maar ik doe dat toch het liefst in gezelschap. Mijn hippe bandje This is Lovski is weliswaar weer begonnen met optreden, maar kiest ervoor om op dit moment even zonder blazers op te treden. Misschien dus een goed moment om eens wat rond te neuzen en na te denken over wat en waar ik wil gaan spelen. Liefst iets theatraals, wat ik al veel heb gedaan, maar ik ben niet kieskeurig (hoewel?) en het kan ook zomaar iets nieuws worden. We zullen het wel gaan zien….en horen natuurlijk. Uit nostalgie heb ik nog maar eens wat oude filmpjes opgedoken die je in deze blog kunt zien, Skomorovsky en het Fietsorkest. Het is slechts een bloemlezing natuurlijk. Op mijn site staan er nog meer, ook geluidsfragmenten. Daarvan is Call van Het Brabants Jazzorkest een aanrader.

Ik hoop snel weer live van me te kunnen laten horen…