Twijfelen over……

Nov 10, 2022


Het onderwerp van mijn blog deze week. Als je dan zo’n druk baasje bent als ikzelf, is er vaak net wat meer aan de hand dan je per week kunt delen in een blog. Zelfs op het moment dat ik deze letters typ, kan het kwartje nog twee kanten opvallen: ga ik het hebben over de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad van Tilburg vandaag? Of over het jaarlijkse carnavalsfeestje dun Elfde van dun Elfde morgen? Bij beiden heb ik een inbreng die wel nieuwswaardig is (denk ik dan tenminste).

Bij de begroting heb ik een motie ingediend die het zo goed als zeker gaat halen. Die gaat over het instellen van de Ria van Dijk alias Luchtbuks Ria Trofee. Zij was jarenlang een vaste waarde op de kermis waar zij tot op hoge leeftijd (101) te vinden was bij het fotoschieten in de schiettent. Foto’s van haar zijn de hele wereld over gegaan. Het leek mij wel leuk als er daarom op de Tilburgse Kermis jaarlijks een fotowedstrijd voor bezoekers wordt georganiseerd met als prijs dus deze trofee.

En dan morgen. Dan barst het carnavalsfeest weer los op de 11e van de 11e. En hopelijk kunnen we dit seizoen het volledige carnaval weer vieren, want dat is sinds 2020 niet meer gelukt. Dat we niet stilgezeten hebben blijkt wel uit het feit dat morgen na de bekendmaking van de prins en zijn gevolg het verbroederingslied wordt gepresenteerd. Op initiatief van Tommy Schollen hebben Steven van Gils (tekst) en ik (muziek) dat lied geschreven. Het nummer Wij zijn samen Gruun Oranje is inmiddels al op Spotify en Youtube te beluisteren. We hopen dat de hele stad het gaat zingen en spelen. Voor de vele orkestjes stel ik de bladmuziek gratis beschikbaar in ieder geval.

Nou dat zijn dus de keuzes……….blijken ze toch allebei in een blog te passen !!