Vroeger, toen we nog………

Oct 20, 2022


Samen naar school gingen, toen we nog in het schoolorkest speelden, toen we nog …. Zo kan ik nog wel even doorgaan. In de afgelopen jaren heb ik met ontzettend veel muzikanten samengewerkt, soms eenmalig en soms voor langere tijd. In allerlei orkesten, ensembles en producties. Dan weer maanden achtereen, en soms jarenlang even niet. Om elkaar dan na zoveel jaar toch weer ergens tegen het lijf te lopen. Een van die muzikanten die dit betreft is collega en blazersvriend William Kroot. 

Het was op een zaterdagochtend begin september 1983. Ik zat in de kantine van het Brabants Conservatorium toen nog aan de Kempenbaan in Tilburg, te wachten om naar mijn eerste les Algemene Muziektheorie te gaan. Mijn eerste les op de vooropleiding. Ik raakte aan de praat met een trompettist uit Biezenmortel die op dezelfde les zat te wachten, William Kroot. Beiden toen nog niet bewust van de hoeveelheid tijd die we samen al spelend zouden door gaan brengen in ons leven. Nu bijna 40 jaar later is het bijna ongelooflijk hoeveel verschillende dingen we samen al geblazen hebben. 

Het begon met het Harmonieorkest van het Conservatoriumen en we gaven samen les bij Jeugdharmonie Orpheus. Toen William zijn studie lichte muziek in Den Haag vervolgde speelden we na jaren samen met Lalo Schiffrin op het North Sea Jazz festival. Weer jaren later kwamen elkaar weer tegen bij de uitvoeringen van de MAF en het Brabants Jazz orkest. We maakten de straten onveilig met het Fietsorkest en William speelde mee in het orkest van mijn eerste eigen musicalproductie Moordhoek. Inmiddels speelt zijn zoon mee in mijn musical Hier adem ik vrij. En William? Die speelt samen met mij in ons meest recente avontuur, de nummers van Ranco Mes. Met een mooi voorbeeld in het filmpje hiernaast. 

Wat de toekomst nog gaat brengen? Wie weet…maar beste William, in ieder geval bedankt voor bijna 40 jaar speelplezier !!