Wie schrijft die blijft…

Oct 6, 2022


Een uitdrukking die afkomstig is uit het accountants wereldje las ik op internet. Als je je boekhouding maar op orde had, dan bleef je bedrijf wel bestaan. Bijzonder dat ik de uitdrukking leerde kennen op mijn middelbare school, maar daar had hij bijzonder weinig met economie te maken. Nou ja, behalve dan dat er een link was met spijbelen tijdens de les economie. Dat kwam wel eens voor als de pot bij het toupen tijdens de pauze te hoog was. En daar was de uitdrukking ook in zwang voor diegene die de puntentelling bij hield, de schrijver. Opvallend dat die ook vaak won…

Maar goed, wat heeft dit nu allemaal te maken met muziek, toch het onderwerp van mijn blogs elke week? Nou, hij schoot me te binnen toen ik aan het plannen was wat ik wanneer allemaal nog moest arrangeren en componeren. Op dit moment is het aantal opdrachten niet alleen talrijk, maar ook heel veelzijdig. Het varieert van een nummer voor een carnavalsorkest, via blazersarrangementen voor een singer/songwriter, naar het componeren van een kerstlied als afsluiting van een theatervoorstelling voor kinderen. En dan moet ondertussen ook nog een volledige musical worden afgewerkt, die in Corona tijd was blijven liggen en waarvan de repetities in januari beginnen. Een hele opgave, maar door de veerlzijdigheid ook wel heel leuk om aan te werken.

Naast deze opdrachten blijft er gelukkig ook nog tijd over om te werken aan projecten die ik zelf initieer, en die de afgelopen tijd ook weer een boost kregen. Vooral door mensen om me heen die niks liever willen dan maken. En dan kom ik weer terug bij de titel, zowel economisch als gevoelsmatig…..wie schrijft, die blijft !!